bussen.png

Shoppingresa till Ullared

Datum 2018:  20/3, 25/4, 29/5, 14/6, 27/8, 26/9, 29/10, 26/11, 11/12.

Följ med till Ullared och GeKås där vi handlar i cirka 5 timmar.

Upphämtningsplatser: Stattena Helsingborg 06.45, Hamntorget Helsingborg 06.55, Kullagymnasiets samåkningsplats Höganäs 07.25, Gruvtorget Höganäs 07.25, Polishuset Ängelholm 07.55
Pris: 200:- 


Inköpsresa till Heiligenhafen 

Datum 2018:  26/3, 27/4, 31/5, 18/6, 28/8, 27/9, 30/10, 27/11, 18/12.

Följ med på inköpsresa till populära Heiligenhafen där man handlar i cirka en timme och 40 minuter. Vår nya släpvagn som utökat möjligheten till mer shopping där det finns utrymme för 100 kg/person.

* = avgår även från Landskrona och Malmö. Upphämtning Landskrona tågstation kl. 07.00, Malmö Karlsgatan 07.40,

Pris:
 450 kronor

Upphämtningsplatser: Ängelholm Polishuset 05.30, Högnäs Gruvtorget 05.55, Höganäs Kullagymnasiets samåkningsplats 06.00, Stattena Helsingborg 06.20, Hamntorget Helsingborg 06.25, Södergatan Badhuset Helsingborg 06.30, Tretorn Helsingborg 06.35.

För att resorna ska bli genomförda krävs minst 25 bokade resenärer. Väskor på hjul - sk. "dramaten" - undanbedes som packningsemballage. 


IKEA MUSEUM I ÄMLHULT 16/4

 

Följ med Asplunds Buss till IKEA museet i Älmhult. Ikea museum som invigdes 30 juni 2016 är ett museum som visar upp möbler och inredningsprodukter från Ikea. 

Vi tittar närmare på 1800-talets småländska vardagsliv, Ingvar Kamprads egen uppväxt på gården Elmtaryd och det svenska samhällets omvandling under 1900-talet, där hemmet och bostaden står i centrum för visioner och reformer. guiderna tar dig genom miljöerna, livsvillkoren och tidsandan i Sverige som leder fram till en ung pojkes växande affärsrörelse.

Vi åker till Älmhult via Markaryd där vi äter frukost på Ekebacken. 

Guide tar emot oss och visar oss runt under ca. 45 minuter. Därefter lunch i restaurangen och egen tid för att kunna gå tillbaka och titta på de delar i  museet som intresserar lite extra vänder vi bussen mot hemorten.  På hemvägen stannar vi för eftermiddags fika . 

Avresa kl: 7.30 fr Helsingborg och  8.00 fr  Höganäs . Åter hemorten ca. 17.30 - 18.00

Pris: 600  kronor/person

I priset ingår buss t.o.r Älmhult.

Frukost på Ekebacken. Rundvandring med guide och lunch i restaurangen på IKEA museet samt eftermiddagskaffe.


BINGOLOTTO 29/4

Följ med Asplunds buss till Göteborg och bingolotto den 29/4 2018. Vi avreser från Helsingborg kl: 12.00, Höganäs kl:12.30 och Ängelholm Kl: 13.00. Publikinsläpp 16.45. Publikinsläpp i studion kl: 17.20. Vi fikar innan insläpp i TV-studion. 

Att tänka på: inga stora loggor på kläder.

Undvika toabesök under sändning. 

Pris: 450 kr. 

I priset ingår bussresa t-o-r, fika innan sändningen samt en bingolott.


GÖTA KANAL MED VADSTENA SLOTT 25-26/5

Åk med Asplunds buss till Göta Kanal. I år åker vi båt från Borensberg till vackra Bergs slussar.  En kryssning med 9 slussar och 2 akvedukter.                                                                

Reseprogram:

Dag 1

Avresa mot Vadstena slott.

Vi åker tidig morgon från Helsingborg, Höganäs, Ängelholm och Munka Ljungby. Vi pausar på vägen till Vadstena. Stopp vid dinners i Ödeshög innan vi når Vadstena. Där finns möjlighet till förtäring/mat efter eget önskemål. Ingår inte i priset. Guide visar oss runt på Vadstena slottet. Rundvandringen på slottet tar ca.1 timma och därefter ca. 1 timmar egen tid för besök i centrala Vadstena eller Klosterkyrkan och nunneklostret. Vi åker sedan till Linköping , stannar till i gamla Linköping innan vi checkar in på Frimurarehotellet. Middag, 3 rätters middag, serveras på hotellet.

Dag 2

Frukost. Checkar ut från Hotellet kl: 10.00. Vi besöker därefter Cloetta i Ljungsbro och äter mat på Borensbergs gästgivaregård innan vi går ombord på  Kanalbåten  M/s Ceres i Borensberg. Vi följer med båten till Bergs slussar där vi beräknas vara ca. 17.00. Kaffe serveras på båten. Därefter åker vi åter mot Skåne.

Pris:2.090 kr/person i dubbelrum. Enkelrums tillägg 400 kr.

Boka senast 25/4.

I resans pris ingår:

Bussresa i helturistbuss,

Dag 1

Busskaffe

Guidad visning på Vadstena slott.

Övernattning med frukost på Frimurare hotell i Linköping.

Middag: 3 rätters middag exkl dryck på hotellet

Dag 2

Besök på Cloetta.

Lunch på Borensbergs gästgivaregård

Resa med båt på Götakanal från Borensberg till Berg. Kaffe med wienerbröd och kaka serveras på båten.


TREDAGARS RESA TILL RÜGEN 15-17/6

 

 

Med fantastisk natur, bokskogar och vita kritklippor är Rügen ett paradis i Östersjön.

 

Dag 1 Avresa från hemorten till Trelleborg och färjan som tar oss till Sassnits och Rügen. Incheckning på hotell Acrona hotel Baltic i Stralsund. Egen tid fram till 16.00 då en lokalguide visar oss runt i centrala Stralsund. Därefter gemensam middag på hotellet .

 

Dag 2 Efter frukosten möter en lokal guide upp för en heldags guidad rundtur på Rügen. Gemensam middag på Braugasthaus Zum Alten Fritz , lokalt bryggeri  i Stralsund.

 

Dag 3 Checkar ut från hotellet ca.9.00. Vi stannar i Bergens köpcentrum samt vid Bordershop innan vi kör ombord på färjan som tar oss tillbaka till Sverige.

 

Pris: 3.265 kr/person i dubbelrum                        
 Enkelrumstillägg 500 kr. Pris med reservation för valutaförändringar.

 

I resans pris ingår transport i helturistbuss, färja, vägskatt i tyskland,  halvpension på Acrona hotel Baltic med middag på hotellet dag 1 och  3 rätters middag på Braugasthaus Zum Alten Fritz,, lokalguide ca. 2 timmar dag 1, heldag med guide dag 2 .ÅLANDSKRYSSNING MED BIRKA PRINCESS 6-7/5 och 18-19/6 

Följ med till Åland med det moderna kryssningsfartyget Birka Cruises. På resan från Stockholm till Åland finns det något att njuta av för alla. Utöver restaurang, taxfreeshop, dans till livebandsmusik sjuder fartyget av underhållning av olika slag. Besök någon av fartygets 8 barer, slappna av och njut i relaxa och spaavdelning eller ta ett njutfullt dopp i pool eller slappna av i någon av solstolarna på soldäck. Följ med på en oförglömlig upplevelse.  

Dag 1.

Avfärd från hemorten tidig morgon. Upphämtning Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Munka Ljungby och Ljungby. På väg upp mot Stockholm stannar vi för att sträcka på benen eller för att äta lunch eller fika för dem som så önskar. När vi nått Stockholm går vi ombord på Birka Paradise och checkar in i våra hytter. – alla insidershytter belägna över vattenytan.   Efter egen tid på fartyget äter vi en välsmakande buffé (inkl. öl och vin). Under kvällen finns det ett stort aktivitetsutbud ombord. Här finns något för alla. Under natten ligger fartyget stilla i Mariehamn för att morgonen efter påbörja färden tillbaka till Stockholm.

Dag 2

Vi inleder dagen med en härlig frukostbuffé följt av diverse aktiviteter under dagen ombord.  Vi lägger till i Stockholm ca 16.00. Därefter går bussen hem till Skåne.

Pris: 620 kr/person del i 2 bädds insides hytt,  enkelhytt tillägg 200 kr. Utsideshytt 150 kr/person i 2 bäddshytt.   Till föreningar 595 kr vid minst 30 personer.                        

I resans pris ingår resa med buss, resa med Birka Paradis insiders hytt, smörgåsbord och frukostbuffé.


 VINPROVNING I SIMRISHAMN 18/5

Åk med Asplunds buss till Österlen och  Nordic Sea Winery i Simrishamn. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. På Nordic Sea Winery produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken”. Genom att flytta slutproduktionen av vin från olika platser i världen till Sverige skapas större möjlighet att kontrollera kvaliteten genom hela produktionskedjan, från val av druva till slutprodukt. Du får följa vinproduktionen på nära håll och den guidade turen går genom vineriet och produktionen, vinodlingar och ekfatskällare och avslutas med vinprovning och lunch.

Efter lunchen besök på Äpplets hus i Kivik och dricker kaffe på Flädergården i Vinslöv. Du har möjlighet att handla must i Kivik och blommor på Flädergården.

Avresa  kl: 7.30 fr Helsingborg.                                                                                                            

Pris:  725 Kronor/person  

I priset ingår resa med Asplund Buss samt guidning, provning av tre viner, lunch och kaffe med choklad på vingården. Besök på Kiviks musteri och kaffe med våffla på Flädergården i Vinslöv.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

ÖLAND 3-5/6   

Följ med Asplunds Buss till sveriges minsta landsskap Öland och dess
sköna och säregna natur.

Vi besöker bl.a. Alvaret och tittar på orkideer,
besöker fyren Långe Jan och naturum på Ölands södra udde och Solliden.

Dag 1. Vi åker via Blekinge till Kalmar. Efter egen tid i centrala Kalmar åker vi till Kalmar slott
för guidad visning. Därefter fortsätter vi över Ölandsbron till Borgholm och Strand hotell.
Gemensam middag på hotellet 18.30. Du har fri tillgång till hotellets relaxavdelning.

Dag 2. Efter frukost åker vi söder ut mot Ölands södra udde och fyren Långe Jan. Vid
fyrplatsen finns Ottenby fågelstation, naturum och en restaurang. På väg till
Långe Jan stannar vi på Alvaret och beundrar några av de 32 orkideer som växer på Ön. Efter
besöket på södra udden står Soliden på tur för besök. Efter guidad tur har vi egen tid för att
uppleva slottsträdgården. Buss fika innan vi återvänder till hotellet. Gemensam tvårätters
middag på hotellet.

Dag 3. Vi checkar ut efter frukosten och åker hem via Småland och Kosta Boda glasbruk. Vi
får en guidad ”hyttvandring” för att bekanta oss med glasblåsarnas konst.

Pris: 3 400 kr/person i dubbelrum, halvpension. Enkelrums tillägg 600 kr.
I priset ingår: resa i helturistbuss, övernattning på Strand Hotell i Borgholm med frukost dag 2
och 3 samt middagar ( två rättersmiddag inkl. kaffe) dag 1 o. 2, Guidad på Kalmar Slott och
Soliden, entre till Långe Jan, bussfika dag 1 förmiddag och dag 2 eftermiddags fika efter besök på Solifen.


Äppelmarknaden i Kivik 30/9

Äpplemarknaden är en stor folkfest där olika programpunkter avlöser varandra. Provsmakning, tävlingar, äppelkonst och underhållning av kända artister. Vi börjar vår resa på förmiddagen och stannar till för tidig lunch innan ankomsten till Kivik. Här finns gott om tid att beundra den gigantiska äppletavlan och provsmaka något gott innan vi ser dagens final.

Prisinformation kommer senare!


 


 Musikal Så som i himmelen 5/10 och 9/11

Åk med Asplunds Buss till Oscarsteatern i Stockholm och premiär-uppsättning med Marlena Ernman, Anders Ekborg, Morgan Alling m.fl.

En av svensk filmhistorias mest älskade filmer blir nu årets mest efterlängtade musikal på Oscarsteatern med nyskriven musik av Fredrik Kempe. Tonsättning av den gripande historien om världsdirigenten Daniel Daréus som efter ett sammanbrott plötsligt avbryter sin internationella karriär och återvänder till sin barndomsby. Han behöver tystnad, lugn och ro. Det dröjer inte länge förrän han övertalas att tacka ja till att ta över spillrorna av den lilla kyrkokören och där tar hans liv plötsligt en vändning när han lär känna byns färgstarka karaktärer. I dem möter Daniel vänner, fiender och där hittar han kärleken. Med i musikalen är även Gabriellas sång som låg på Svensktoppen i otroliga 68 veckor. URPREMIÄR på Oscarsteatern den 13 september 2018.

I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmelid, världsartisten Malena Ernman, folkkäre Morgan Alling, skådespelarna och musikalstjärnorna Anders Ekborg, Sara Jangfeldt och Christopher Wollter och den nya talangen Tuva B Larsen.

Vi reser till Stockholm 5-7/10 eller 9-11/11. Vi bor på Clarion Sign Hotell  vid Norra bantorget.

Dag 1 Avresa tidig morgon från hemorten. Incheckning av hotellet under eftermiddagen. Musikalen spelas på Oskarsteatern som ligger på gångavstånd från hotellet.  Föreställning kl: 19.30

Dag 2. Egen tid. Efter frukost en liten guidad tur i centrala Stockholm för de som så önskar. Vi avslutar vid kungliga slottet.

Dag 3.Vi checkar ut efter frukost och påbörjar resa tillbaka till Skåne.

Pris:  Information kommer inom kort.


Julmarknad på Wapnö slott 

Missa inte den populära och stämningsfulla julmarknaden på Wapnö slott.

Avfärd från Helsingborg, hamntorget 10.00, Höganäs10.30 och Ängelholm 11.00. 

Prisinformation kommer.


Julmarknad på Liseberg 6/12 och 16/12

Missa inte den klassiska julmarknaden på Liseberg med mängder av ljuspunkter som lyser upp i vintermörkret. Här finns stämningsfulla aktiviteter för hela familjen.

Hör av er för prisinformation.